Organisatie coaching

Organisatie
Een rol als agile coach, organisatie, performance coach en vertrouwenspersoon is mij op het lijf geschreven.

Een coach en een sparringpartner, die een organisatie helpt om een veranderingsproces te begeleiden. Een organisatie helpen om een verandering zelf door te voeren, omdat alle kennis reeds in huis aanwezig is.
Maar ook een organisatie begeleiden naar agile manier van werken zoals, SAFe en Scrum.

Een organisatie bestaat uit mensen. Wanneer mensen groeien, groeit de organisatie mee. Een organisatie profiteert van een persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Een performance coach helpt bij een nieuwe functie om sneller inzicht te krijgen in wat er geleerd kan worden om beter te functioneren en beter balans te krijgen tussen werk en privé.

Veel bedrijven zijn data en protocollen gericht en missen daardoor de “echte” menselijke maat. Iedereen weet dat alles wat aandacht krijgt groeit, maar is die aandacht er echt of alleen op papier. Ook hier helpt een agile holistische manier van coachen. Protocollen, data en efficiëntie kunnen ontwikkeling remmend werken. Maar wat heeft u dan wel nodig?

Vertrouwenspersoon 

Steeds meer organisaties werken met een vertrouwenspersoon. Dit past in de huidige manier van denken en voelen. Door tegemoet te komen aan situaties waarin de onderlinge verhoudingen kunnen ontsporen.  Iemand die je in vertrouwen kunt nemen als je te maken hebt met misstanden op het werk, die je niet in met je leidinggevende wilt of durft te bespreken. Een vertrouwenspersoon kan een uitkomst zijn voor medewerkers die extra hulp nodig hebben. GROOTINSPIRATIE kan als onafhankelijke buitenstaander die rol van vertrouwenspersoon goed vervullen. In die rol kan hij een neutrale intermediair zijn, een bemiddelaar of de coach die de medewerker helpt om zijn weerbaarheid te vergroten. 

Heeft u als organisatie behoefte om daar over te praten dan kom ik graag bij u langs.

Neem vrijblijvend contact op.

Met GROOTINSPIRATIE naar een grotere hoogte © 2022