Vertrouwenspersoon

Een vertrouwenspersoon broodnodig!

De tweede kamer is bezig met een initiatief wet om een vertrouwenspersoon te verplichten voor organisaties. Aangezien een op de zes medewerkers te maken krijgt met ongewenst gedrag kan een vertrouwenspersoon hulp bieden.

Er zijn vele andere situaties binnen organisaties waarin een vertrouwenspersoon kan ondersteunen. Onderlinge verhoudingen kunnen ontsporen op werk of in de privé sfeer. Met een vertrouwenspersoon kan je misstanden op het werk, die je niet in met je leidinggevende wilt of durft te bespreken, wel bespreken. De vertrouwenspersoon kan een uitkomst zijn voor medewerkers die extra hulp nodig hebben.

GROOTINSPIRATIE kan als onafhankelijke buitenstaander die rol van vertrouwenspersoon goed vervullen. In die rol kan hij een neutrale intermediair zijn; iemand die opvangt, begeleidt, luistert met een empathisch oor, analyseert en adviseert en of is een bemiddelaar /coach voor de organisatie. 

Doordat medewerkers weten dat ze altijd terecht kunnen bij een vertrouwenspersoon, die altijd voor ze klaar staat, helpt dat enorm met het tegen gaan van het ziekteverzuim. Daarnaast kan het bijdrage aan een prettige werksfeer binnen een organisatie, waardoor langer blijven.

Vraag je als organisatie af, of een medewerker eerder een externe vertrouwenspersoon aanspreekt of een interne vertrouwenspersoon, die gezien kan worden als een verlengstuk van het management?

Wilt u weten wat GROOTINSPIRATIE voor uw organisatie kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op voor een vrijblijvende kennismaking. 

Met GROOTINSPIRATIE naar een grotere hoogte © 2024