Holistisch coachen

Wat is holistisch coachen?

Iets is holistisch wanneer er naar het geheel wordt gekeken en niet naar de som van de verschillende onderdelen waarvan iets is opgebouwd. Holistisch waarnemen is kijken naar één geheel en niet naar losse onderdelen.

Als holistisch coach kijk ik naar je als één geheel. Dit in tegenstelling tot anderen die meer gericht zijn op je privéleven of je werkzaamheden. Je bestaat niet uit onderdelen of je speelt geen rollenspel met je omgeving maar je bent alles in één. Ben je geen één geheel dan ontstaan er fricties. Sommige dingen lopen niet zoals jij wilt of je krijgt lichamelijke klachten. Door holistisch coachen ontstaat er een grote bewustzijn van wie je bent, en wat je kan, waardoor vertrouwen groeit. Vanuit een groter bewustzijn en meer vertrouwen ontstaat vanzelf de weg om te groeien en de juiste kant op te gaan om je doel of droom te omarmen. De balans die ontstaat in jezelf is rustgevend en ook meer doelgericht.

Een talent kan helpen om je doel of droom te behalen. Naast talent komt er nog veel meer bij kijken. Zoals je kennis, gedrag, emoties, intuïtie, relaties, familie, buitenwereld, gedrevenheid, discipline en lichamelijke en geestelijke verzorging enz.?  In je geheel heb je sterken punten die je helpen, maar je zwakke punten werken tegen, waardoor je stil valt. Stil staan is achteruit gaan, dat is niet wat je wilt. Het is goed om een klankboord, spiegel of buitenstaander te hebben die met een andere bril kijkt waardoor je kan groeien.

Het onderstaande schema laat zien dat alles om je heen altijd invloed op je heeft. Werkt er iets niet lekker dan heeft dat invloed op je geheel. Uiteindelijk op je doel of droom.

Onze holistische coachgesprekken kunnen bij je thuis gehouden worden, zodat je je niet hoeft te verplaatsen. Of we kunnen een heerlijke wandeling maken in je eigen omgeving. Het mag ook on-line-coaching zijn of een telefonisch consult. Kies uit wat bij je past!

GROOTINSPIRATIE heeft een unieke manier van holistisch coachen waarbij ik mijn kennis en gevoel als coach, ondernemer, sportcoach, natuurgeneeskundige en mijn levenservaring inzet om je te helpen om je doelen of droom te bereiken.

Samen op weg naar meer bewustzijn, vertrouwen en balans

Neem vrijblijvend contact op.